top of page

Project RBS

Voor een jong gezin met Franse en Marokkaanse roots hebben we eerst samen met hen de wensen concreet gemaakt.

De praktische wens: ontwerp een indeling waarbij de keuken dient als een centrale ontmoetingsplaats, zonder de looks van een typische keuken.

De esthetische wens: een eclectisch interieur met hints naar Marrakech en Parijs.

De innerlijke wens: bij binnenkomst meteen de (werk)dag achter je kunnen laten.

Het resultaat: We hebben de keuken verbonden met de rest van de ruimte door het kookeiland in het woongedeelte te laten overlopen. Daarbij is het eiland ontworpen om niet op een kookblok te lijken, maar eerder op een dressoir met lades en een open nis voor kookboeken. Waardoor het zowel functioneel als esthetisch het middelpunt wordt.

Sierlijsten zijn toegevoegd die passend zijn bij de stijl van oude Amsterdamse en Parijse appartementen. De zachtgekleurde muren vormen de achtergrond voor een eclectische mix van materialen: bottocino steen, terracotta en alabaster lampen, een keuken achterwand bekleed met metalen mozaïek, houten keuken, een natuurstenen tafel en een Marokkaanse wollen tapijt. De meubelselectie is een mix van vintage en moderne items, waarbij de saffraan rode bank kleur geeft aan het geheel.

Het resultaat is een eclectisch en uitnodigend huis, de perfecte plek om je schoenen uit te trekken en de dag achter je te laten.

Residentieel Project,

 Amsterdam

Photography: Studio Aest

bottom of page