Obradov Studio | More on Project Oficina Barcelona
Interior Stories - Interior design studio based in Amsterdam
interior design, interior designer, amsterdam, barcelona, home, interior stories, design communication, personal homes, interieur ontwerp, stylist, interieur ontwerper, huis verbouwen, huis inrichten, inrichting, concept design
565
post-template-default,single,single-post,postid-565,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

More on Project Oficina Barcelona

This young digital advertising company from Barcelona was moving offices and looking to upgrade the new place to a professional yet fun working environment that would reflect their brand.

Based on an initial meeting several style directions were proposed upon which we continued with a lofty, green and industrial feeling…not forgetting a surprising element.

– Living Area –

The kitchen was connected to the ‘living area’ by breaking down a wall and creating a bar. We wanted the employees and visitors to feel at home by creating a warm and industrial vibe. The concrete wallpaper and chalkboard paint create an ambiance you would not expect in an office. Together with the leather couch and industrial table and stools this feels like a place you could relax, eat, have a quick game before meetings and a beer at the end of the week. The chalkboard wall also creates a space for employees to add a bit more fun to the space. Adding greenery was important here, as a visual aspect and for fresh oxygen.

– Workspace –

In the workspace area we opened up the space by removing a part of a wall and therefore creating a connecting space. Here a brick wallpaper, artwork and a lot of green plants add to a more dynamic yet homey vibe, without loosening the context of a dynamic workspace.

– Meeting Rooms –

The two meeting spaces were kept relatively clean, because of the lack of natural light. For a surprise effect an old ‘70s taxi was put on one of the walls: for sure a conversation topic in every meeting! In the smaller meeting room prints on the wall and greenery give atmosphere without overcrowding the limited space.


– Hallway & Terrace –

The long hallway that connects all the rooms was painted dark blue on the bottom part of the walls. This color references the logo of the company and also guides you to all the different spaces. Each room is named after an area in Barcelona and can be found by the fun graphic stickers next to the doorway.

One of the big perks of this office was the large terrace overlooking Barcelona’s breath-taking views. Here it was chosen to add a faux-gras mat, to break away with the traditional red bricks and make sure it would last longer than a season. Picnic benches and plants create a nice oasis for an outside lunch or team bbq.

The best part was seeing the employees enjoying their new and improved working space. It shows again that work & fun can go hand in hand!

Photograpy – David Querol

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No Comments

Post a Comment